Home > Eet & Bierlokaal > Whisky kaart

Whisky kaart

Utdetuun, een single malt van zes jaar oud uit eigen stokerij € 6,50  
     
Glenkinchie, The Lowlands, 10 years old, 43% Vol. € 6,25  
     
Lowland malts zijn vaak zacht, ingetogen en hebben een lichte toon van fruitigheid. Glenkinchie staat bekend als de droogste en meest rokerige van alle Lowland malts. Door de zachte en droge smaak wordt deze malt vaak als alternatief gezien voor sherry als aperitief. Glenkinchie is een rokerige, Lowland malt. Deze aperitief malt heeft een lichte, fijne neus, een zuiver aroma en is licht van kleur.    
     
Dalwhinnie, Central Highlands, 15 years old, 43% vol. € 6,00  
     
Dalwhinnie is aromatisch en bevat heide en honingzoete smaken. Hij heeft een stuivend, aromatisch parfum met een vleugje heide, honing, malt en citrus.    
     
Gragganmore, Speyside, 12 years old, 40% Vol. € 6,20  
     
Gragganmore heeft een complex maar zacht karakter. In geur en smaak zijn duidelijke aroma’s van mout, turf en rook waarneembaar. Een beetje water zorgt ervoor dat deze malt zijn volledige karakter prijsgeeft.    
     
Oban, Western Highlands, 14 years old, 43%  Vol. € 6,50  
     
Oban kenmerkt zich door zijn uitgebalanceerde, zachte karakter. Door de unieke ligging heeft deze14 jaar oude malt het beste van zowel het vaste land als van de eilanden. Een unieke malt die het beste van Schotland in zich heeft.  
     
Talisker, Isle of Skye, 10 years old, 45,8% Vol. € 6,50  
     
Talisker is uniek in smaak en karakter. De geur is zeer aromatisch en kenmerkt zich door duidelijke zee aroma’s. De smaak is explosief en prikkelend met tonen van turf en peper. Eenmaal op de tong vormen zich mooie zoete tonen.    
     
Lagavulin, Isle of Islay, 16 years old, 43% Vol. € 6,50  
     
Het vraagt wat tijd om Lagavulin echt te leren waarderen, maar de uiteindelijke beloning is het waard: het ultieme genot van wellicht de beste malt van Schotland. Ongeëvenaard van smaak en karakter. Lagavulin in een explosie van complexe geuren en smaken die zich in het glas blijven ontwikkelen. Zacht, complex, turf en wat zoetigheid.    

 

Nieuws

Nieuw Zomermenu
Daar is hij weer, de menukaart voor deze zomer!
 
Het is lente!
Kom Bourgondisch genieten op ons fraaie terras van het lente-menu met onze bijzondere bier-spijscombinaties.
 
Hopscheuten Lunch!
Op zaterdag 22 maart 2014, om 13:00 wordt er een Hopscheuten lunch geserveerd in de molen. Verse hopscheuten zijn schaars maar Henk Wesselink kweekt ze. Als het mooi weer blijft, worden deze zaterdagochtend geoogst en diezelfde middag presenteren we een driegangen lunch met drie bereidingen van hopscheuten. Meer info hier...
 

Jij en jouw Molen

Fanmail

Ik ben een Belgische bierkenner die in Spanje woont en ik heb zonet dankzij mijn Nederrlandse buurm (..)

Nieuwsbrief