Home > Eet & Bierlokaal > Het Menu

Het menu

Het restaurant van Brouwerij de Molen biedt de mogelijk om te kiezen uit het Tik van de Molen menu of ons à la carte menu.

Het Tik van de Molenmenu
Prijs per persoon € 29,50.

Dit menu serveren wij uitsluitend op dinsdag, woensdag en donderdag. Dan geldt: elke tweede gast aan tafel betaalt de halve prijs.

Voorgerecht: Mosterd bij de maaltijd*
Huisgemaakte biermosterdsoep
  of
  Molenaarsterrine
Huisgemaakte paté geserveerd met cranberry compote
  of
  Doe het zelf
Zalmtartaar met diverse garnituren
  of
  Krokante kaas *
Salade met gefrituurde kaas, champignons en truffeltapenade
   
Hoofdgerecht: Schotse schone
Black Angus steak met saliesaus
  of
  Duivels lekker
Zeeduivelfilet met een saus van Angst & Beven
  of
  Vlees noch vis*
Paddenstoelenhamburger op wilde rijstmix
   
Nagerecht: Zoete kaas
Abrikozen cheese cake met aardbeiensaus
  of
  Appels & ijs
Warme appelstrudel met vanille ijs
  of
  Kopje koffie of thee met een Bommen & Granaten bierbonbon


Molen Menu

Om te beginnen:
Brood met smeersels*
Molenbierbrood met tapenade en kruidenboter
4,75
Mosterd bij de maaltijd*
Huisgemaakte biermosterdsoep
4,50
Zacht & Romig*
Pompoensoep met crème fraiche
5,00
Molenaarsterrine
Huisgemaakte paté geserveerd met cranberry compote
7,50
Spaans trio
Salade met drie varianten Iberico ham
9,50
Doe het zelf
Zalmtartaar met diverse garnituren
8,25
Vis moet rollen
Bonte salade met rolletjes van gamba’s
9,00
Mooi rood is niet lelijk*
Carpaccio van twee kleuren biet met mangochutney en pijnboompitjes
7,50
Krokante kaas*
Salade met gefrituurde kaas, champignons en truffeltapenade
8,50
Hoog & plat, van alles wat (minimaal 2 personen)
Een combinatie van voorgerechten
10,50 p.p.
* Vegetarisch


Vervolgens:
Vispannetje
Claressefilets met verse groenten en een scheutje room
15,50
Duivels lekker
Zeeduivelfilet met een saus van Angst & Beven
16,50
Een bord vol tong
Twee in roomboter gebakken sliptongen
17,50
Stampen maar
Ouderwetse boerenkool met worst & spek
13,50
Goed gejat
Krokante speklappen met een saus van sinaasappel en roze pepertjes
14,50
De stoverij
Lamsvlees in Molenbier & gepofte aardappel
15,50
Doe eens gek
Kangoeroe biefstuk spies met Cumberland/Amarillo sauce
16,50
Schotse schone
Black Angus steak met saliesaus
18,50
Canard du chef
Zacht in Molenbier gestoofde eendenbout met bierstroop
19,50
Vlees noch vis*
Paddenstoelenhamburger op wilde rijstmix
15,50
Slasalade
Maaltijdsalade, naar keuze met ham of gerookte zalm of schapenkaas
12,50
*Vegetarisch


Tot slot:
Zoete kaas
Abrikozen cheese cake met aardbeiensaus
5,00
Een warm hart
Zachte chocoladetaart van witte enSatongo chocolade
5,50
Appels & ijs
Warme appelstrudel met vanille ijs
6,00
Koud kunstje
Mandarijnenparfait met geglaceerde mandarijn
7,00
Tiramisu met een twist
Bereid met peer, noten en Limoncello
7,00
Zacht & zoet
Panna cotta met honing & Southern Comfort
6,00
Ik kan niet kiezen
Combinatie van zoetigheden
10,00
Kaas en zo
Kaasplank uit het Groene Hart met een Molenbierbrood & Molenbierstroop
10,75


Op de kleintjes letten 9,50
Voorgerecht: Komkommerkroontjes  
     
Hoofdgerecht: Kipnuggets of kroket of frikadel  
  met vlaamse frieten, appelmoes en mayonaise  
     
Nagerecht: Raket  

Zondag, de Molen familiedag vanaf 15.00 uur.

Terwijl vaders en moeders genieten van een bord vol tarbot, een malse eendenborst of een van de andere gerechten van de kaart, genieten de kinderen van het kindermenu.

De Molen trakteert uw kinderen tot 12 jaar op een gratis drie gangen kindermenu!
Uitgezonderd feestzondagen.


Bittergarnituren
Molenbierbroodjes met huisgemaakte tapenade en kruidenboter 4,50
Bitterballen (10 stuks) 6,50
Gemengde snacks (16 stuks) 7,50
Doruvael (250 gr) met molenbierbrood 7,50
Kaasplateau uit het Groene Hart 10,50
Molengarnituur warm/koud 14,50


Eet en Bierlokaal De Molen betekent voor u als gast Bourgondisch genieten in het Groene Hart. In onze keuken worden de gerechten uiteraard met verse (streek) producten bereid, hierdoor kan het een enkele keer voorkomen dat bepaalde gerechten niet geserveerd kunnen worden.

Uw gastheer Peter Paul Stil en zijn keukenbrigade spelen graag in op uw persoonlijke wensen.
 

Nieuws

Hopscheuten Lunch!
Op zaterdag 22 maart 2014, om 13:00 wordt er een Hopscheuten lunch geserveerd in de molen. Verse hopscheuten zijn schaars maar Henk Wesselink kweekt ze. Als het mooi weer blijft, worden deze zaterdagochtend geoogst en diezelfde middag presenteren we een driegangen lunch met drie bereidingen van hopscheuten. Meer info hier...
 
Geschiedenis opbouwen
Na jarenlang stof verzamelen, werd het tijd op de oude brouwketels in ere te herstellen.
Lees meer...
 
Nieuwe Winterkaart 2014
Vanaf 22 januari hebben we weer een nieuwe menukaart voor de winter van 2014.
 

Jij en jouw Molen

Fanmail

Ik ben een Belgische bierkenner die in Spanje woont en ik heb zonet dankzij mijn Nederrlandse buurm (..)

Nieuwsbrief