Home > Brouwerij > Medailles en oorkondes

Medailles, Oorkondes en andere Prijzen

Zilver en Brons op het Stockholm Beer & Whiskey festival 2010
Brouwerij de Molen heeft twee medailles gewonnen tijdens het Stockholm Beer and Whiskey festival in Zweden afgelopen weekend. De Black Jack won een zilveren medaille. Voor het samenwerkingsbier X-Porter, dat samen met Midtfyns uit Denemarken werd gebrouwen, kregen we een bronzen medaille.

PINT Meibock Festival 2010: 2e plaats Lekkerste Meibockbier
Op zondag 18 april j.l. werd het PINT Meibock Festival gehouden bij Brouwerij de Prael in Amsterdam. Tijdens het festival konden bezoekers stemmen op hun favoriete Meibockbier van het jaar. Brouwerij de Molen veroverde de 2e plaats. De Top 3 werd uiteindelijk:
1. Aecht Schlenkerla Fastenbier van Brauerei Heller uit Bamberg, Duitsland
2. Jong & Onbedorven van Brouwerij de Molen
3. Praght Meibok van Brouwerij Praght uit Dronten
Wij feliciteren natuurlijk ook de andere 2 winnaars!

Ratebeer Best 2010
Heel bijzonder is de prijzenregen die we in de week van 25 januari mochten ontvangen van Ratebeer.com. Op de internationale website van Ratebeer zijn door tienduizenden bierliefhebbers uit vele landen scores gegeven aan bieren uit de hele wereld. Een werkelijk wereldwijde competitie dus. Aan deze competitie deden zo'n 110.000 bieren mee van 9680 brouwerijen. De scores zijn met name gebaseerd op de bevindingen van deze bierliefhebbers in het afgelopen jaar.

De prijzen:
  • Gouden Award door op de lijst van Beste Brouwerijen ter wereld de 10e plaats te veroveren. Daarmee zijn we de enige Europese brouwerij in de Top 10 en de enige Nederlandse in de Top 100. De Top 100 wordt vooral gedomineerd door Noord Amerikaanse, Belgische en Scandinavische brouwerijen.
  • Gouden Award voor Hel & Verdoemenis voor een plaats in de Top 100 beste bieren ter wereld. En tevens het enige Nederlandse bier in deze ranglijst.
  • Tsarina Esra Reserva kreeg een Gouden Award voor het beste Nederlandse bier. Daarnaast nog 12 Gouden Awards, 8 Zilveren en 12 Bronzen voor bieren van de Molen. Een kleine 1000 Nederlandse bieren dongen mee naar de 50 te winnen awards.
Lekkerste Winterbier op Winterbierfestival 2010
Zondag 24 januari werd Lood & Oud IJzer door de bezoekers van het festival verkozen tot het lekkerste Winterbier van 2010. Het speciaal afgevulde De Molen Rasputin van eiken vat staat op de 4e plaats in deze ranglijst.

Stockholm Beer and Whisky festival 2009 (september)
Tijdens het Stockholm Beer & Whisky festival worden jaarlijks prijzen uitgereikt voor de beste bieren. Net als vorig jaar is Brouwerij de Molen weer in de prijzen gevallen. Het Bloed, Zweet & Tranen verdiende een bronzen medaille als rookbier. Een speciale Stockholm editie van de Hel & Verdoemenis, ontwikkeld in samenwerking met Monks Café & Brewery, veroverde de zilveren medaille in de stout categorie. En onze imperial stout Rasputin kreeg niet minder dan de gouden medaille!

Ratebeer Best 2009
Ratebeer.com is de grootste bier consumenten website ter wereld met vele duizenden leden. Jaarlijks brengen zij een Ratebeer Best uit door met behulp van de vele proefverslagen en scores van deze leden uit te rekeningen wat de beste brouwers en bieren zijn in verschillende categorieën. Vorige jaar stond Brouwerij de Molen op de 88e plaats, maar dit jaar met stip gestegen naar de 55e plaats van de 8755 brouwerijen aanwezig op ratebeer.com! Bovendien staat Hel & Verdoemenis als enige Nederlandse bier op de 70e plaats van de Top 100 Bieren en wordt de Top 10 Nederlandse Bieren gedomineerd door maar liefst 8 bieren van Brouwerij de Molen. We zijn trots zult u begrijpen!

Italiaans Bierfestival 2008
De Hel & Verdoemenis heeft een prijs gewonnen tijdens Italia Beer Festival in Brescia. Daar kreeg het de prestigeuze Primo Classificato. In het weekend van 24 januari mocht onze brouwmeester de enorme beker in ontvangst nemen.

Menno Olivier wint zilveren knuppel
De "Zilveren Knuppel" van 2008 is dit keer gewonnen door onze brouwer Menno Olivier. Bierproeflokaal "In de Wildeman" in Amsterdam reikt elk jaar aan het eind van de Nederlandse bierweek de "Zilveren Knuppel" uit aan een persoon of firma die een belangrijke bijdrage levert aan de biercultuur in Nederland.  Lees meer op de website van Pint.

Stockholm Beer and Whisky Festival (September) 2008
Onze Hel & Verdoemenis, een Imperial Stout, heeft tijdens het Stockholm Beer and Whisky Festival een gouden medaille gewonnen in de categorie 8% en hoger! Het kreeg niet alleen de hoogste score voor dit jaar, maar had bovendien de hoogste score in de jarenlange geschiedenis van het festival.

Tsarina Esra "Meest gewaardeerd Winterbier van het Festival 2008"
Tijdens het Pint Winterbierfestival 2008 is Tsarina Esra Imperial Porter uitgeroepen tot het meest gewaardeerde winterbier door de bezoekers van het festival. Klik hier voor meer informatie op de website van Pint.

Ratebeer Best 2008
Ratebeer.com is de grootste bier consumenten website ter wereld met vele duizenden leden. Jaarlijks brengen zij een Ratebeer Best uit door met behulp van de vele proefverslagen en scores van deze leden uit te rekeningen wat de beste brouwers en bieren zijn in verschillende categorieën. Brouwerij de Molen is trots te mogen meedelen dat zij op de 88e plaats staan van de duizenden en nog eens duizenden brouwerijen die er in de hele wereld zijn.

Wat betreft de lekkerste bieren van Nederland staan er 8 bieren van Brouwerij de Molen in de Top 10. Nederland heeft op het moment van schrijven ongeveer 65 brouwerijen.

2e Plaats Lekkerste Bockbier van Nederland 2007
De Molen Winterbok werd in 2007 uitgeroepen tot de 2e plaats Lekkerste Bockbier van Nederland door www.lekkerstebockbier.nl, de grootste onafhankelijke consumententest op biergebied van Nederland.

Great British Beer Festival 2005
Niet zomaar een festival, maar het grootste van Europa met meer dan 40.000 bezoekers in 5 dagen. Voor het Borefts Stout ontvingen we de oorkonde ‘Favoriete Belgisch/Nederlandse Bier’.

 

Nieuws

BAF! Borefts After Festival
Op zondag 28 september na Borefts Bier Festival houden de Kaapse Brouwers een Borefts After Festival in Rotterdam (Veerlaan 19d)! Mis het niet!
 
Borefts Beer Diner Special
Tijdens ons Borefts Bier Festival wordt er weer een bierdiner georganiseerd. Wel iets anders dan vorig. Kaarten kunnen besteld worden op de Molen beershop.
 
Nieuw Zomermenu
Daar is hij weer, de menukaart voor deze zomer!
 

Jij en jouw Molen

Fanmail

Ik heb jullie Amarillo en Bed & Breakfast geproefd op tap in mijn bar, whaoua!!! Bedankt voo (..)