Home > Brouwerij > De brouwerij

De brouwerij

Dit is onze huidige brouwerij. Voor meer informatie over de voortgang van de nieuwe brouwerij kijk op Dossier Verbouwing.

De huidige brouwerij bestaat uit een roestvrij stalen installatie met een capaciteit van 500 liter. De ketels, die ook gebruikt worden in de melkindustrie, zijn naar een idee van onze brouwmeester speciaal aangepast voor ambachtelijk brouwen. De oliegestookte maischketel (kook ketel) wordt elektrisch verwarmd en maakt de maischketel geschikt voor brouwen volgens het infusie systeem.

       

De Brouwmeester


Menno Olivier is de initiatiefnemer van Brouwerij De Molen, brouwer van allure, die na 12 jaar brouwervaring niet zonder trots het Molenbier voor u is gaan brouwen en tappen. Hij is thuis begonnen in de keuken als hobbyist. Na een jaar ervaring opgedaan te hebben bij een brouwer uit Westmaas (NL), die zijn bier brouwde in een brouwerij in het Vlaamse Woesten met maischketel uit 1852 (!) is hij professioneel aan de slag gegaan. Na achtereenvolgens bij de brouwerijen De Texelse en De Prael in Amsterdam te hebben gewerkt, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Zo werd Oliviers Bieradvies geboren.

De garage naast zijn woning bouwde hij om tot microbrouwerij De Salamander met proeflokaal en zo begon hij met het geven van brouwcursussen voor kleine groepen. Naast zijn functie als brouwmeester van de Rotterdamse Stadsbrouwerij De Pelgrim groeide zijn eigen bedrijf al snel uit z’n voegen. De belangstelling steeg, de groepen werden groter en toen Menno naast het geven van workshops ook zijn ambachtelijk gebrouwen bier op de markt bracht, kon de stap naar De Molen niet uit blijven.

De Film

 

Nieuws

Borefts Beer Diner Special
Tijdens ons Borefts Bier Festival wordt er weer een bierdiner georganiseerd. Wel iets anders dan vorig. Kaarten kunnen besteld worden op de Molen beershop.
 
Nieuw Zomermenu
Daar is hij weer, de menukaart voor deze zomer!
 
Geschiedenis opbouwen
Na jarenlang stof verzamelen, werd het tijd op de oude brouwketels in ere te herstellen.
Lees meer...
 

Jij en jouw Molen

Fanmail

Just wanted to say "well done", especially on the Rye IPA - the best of the lot! We visite (..)

Nieuwsbrief