Home > Brouwerij > Brouwers & Brouwen

Brouwers & Brouwen

Het wordt tijd om onze ploeg voor te stellen. Deze bestaat uit onze eigen mensen en medewerkers van Stichting Philadelphia. De medewerkers van Philadelphia worden ingezet op verschillende plekken in ons productie bedrijf. Elke dag weer kijken we uit naar deze prettige samenwerking en met het gewenste resultaat. We zijn niet voor niets een van de beste brouwerijen ter wereld.

Menno Ik ben Menno

Mede-eigenaar Brouwerij de Molen en brouwmeester. Als brouwmeester bedenk ik constant nieuwe bieren en hoe ze het beste te brouwen zijn. Welke mout en welke hop? Pas als ik helemaal tevreden ben met het resultaat gaan we de bieren in productie nemen. Ik ben ook nog steeds op zoek naar het ultieme de Molen bier en kan dus geen huidige favoriet noemen. Er zijn ook veel bieren van andere brouwers die ik erg lekker vind, maar een favoriet heb ik niet. De laatste die ik bijvoorbeeld heel erg kon waarderen was Thornbridge Jaipur. In mijn vrije tijd ben ik behalve met bier ook graag bezig met fietsen en wandelen.
Mout en hop
John Ik ben John

Mede-eigenaar Brouwerij de Molen. Verantwoordelijk voor bedrijfsvoering en marketing. Daarnaast onderhoud ik bijvoorbeeld deze website en onze facebook pagina. Gezamelijk met Menno organiseren we tevens het jaarlijkse bierfestival. De Tsarina Esra Reserva is wat mij betreft het allermooiste bier van de Molen en misschien wel ter wereld. Maar natuurlijk vind ik ook veel andere bieren erg lekker. De meest aansprekende voor mij was een Girardin Oude Lambik van 5 jaar oud, die ik enkele jaren geleden in een andere brouwerij mocht proeven. Behalve bier drinken ben ik dol op mijn kinderen, mijn vriendin, uit eten gaan en sporten.
Bea Ik ben Bea

Ik doe een deel van de administratie en soms wat secretarieel werk, correspondentie zoals bijvoorbeeld e-mail. Het leukste vind ik gastvrouw zijn voor onze nationale en internationale gastbrouwers. Tsja, mijn probleem is dat ik niet kan kiezen uit de Molenbieren. Hel en Verdoemenis Bordeaux Aged en Op en Top zijn waarschijnlijk mijn favorieten. Mijn favorieten niet Molenbier zijn Närke Stormaktsporter en Haandbryggeriet Norwegian Wood. Wat ik het liefste doe als ik niet bij de molen werk? Lezen, koken, films kijken, wandelen en sporten.
Aalt Ik ben Aalt

Ik begeleid de medewerkers van Philadelphia op woensdag en donderdag. Ik hou vooral van amberkleurige bieren. Mijn favoriete bier van de molen is dan ook Stoom bier, maar ik ben ook dol op een Palmpje. Minder bitter, maar drinkt makkelijk weg. Als ik niet bezig ben met mijn werk ga ik graag zingen, gitaar spelen of klussen in de tuin en huis.

Contact informatie Philadelphia.
Klik hier voor een filmpje over onze werkzaamheden.
Bob Ik ben Bob

Het brouwen begint bij het schroten van de mout. Dan wordt deze gebroken door een soort molen waar je het in moet doen. Dat vind het leukste werk. Het Molenbier is het lekkerste bier en anders drink ik Rosé bier. Als ik niet werk ben ik ook altijd bezig. Vooral met paardrijden en fitness.
Schroten
Ik ben Jebu

Als het schroten gedaan is, kan ik met brouwen beginnen. Er zijn uiteraard allerlei werkzaamheden in de brouwerij die ik uitvoer, maar brouwen vind ik echt mooi. Een favoriet bier van de Molen noemen vind ik erg lastig, want ze zijn allemaal geweldig. Maar als je me dwingt er één te noemen dan is dat het Molenbier. Het allerbeste bier ter wereld dat ik niet zelf brouw is Närke Kaggen Stormaktsporter. Thuis ben ik graag aan het gamen op mijn computer, maar niks doen vind ik ook heerlijk.
Installatie
Ik ben Peter

Productie leider in het pakhuis. Dit betekent dat ik de werkzaamheden coördineer vanaf de vergisting totdat de bieren het pakhuis verlaten. En natuurlijk werk ik zelf gewoon net zo hard mee. Sinds kort brouwen we de Op & Top en dat bier verdient die naam volledig. Wat een geweldig biertje is dat! Smaakvol en toch heel goed doordrinkbaar met maar 4,5% alcohol. Mijn favoriete niet-de Molen bier wisselt constant, maar momenteel staat Rough Snuff van Midtfyns op 1. Heel bijzonder bier, gebrouwen met snuiftabak en zeewier. Maar het klinkt erger dan het is hoor. Rocken met mijn band is iets waar ik helemaal in op kan gaan. Zelf speel ik de gitaar. Muziek maken is ontzettend ontspannend.
  Ik ben Sophia

Ik begeleid de medewerkers van Philadelphia op de dinsdagen en vind dat erg leuk om te doen. In de lente wacht ik met spanning het nieuwe Jong & Onbedorven bier af, want dat is mijn favoriet. En in de zomer een lekker Rosé bier voor de dorst. In mijn vrije tijd kun je mij op het water vinden.

Contact informatie Philadelphia.
 
Carl Ik ben Carl

De vergisting vindt bij mij in het pakhuis plaats. Ik doe de kwaliteitscontrole op de bieren en verzorg het afvullen op fles en vat. Ik ben dol op alle bieren van de Molen, maar Jong & Onbedorven en Vuur & Vlam zijn mijn favorieten. Eigenlijk ben ik er nog niet uit welk bier ik verder het lekkerst vind, maar Alvinne Podge Bourgogne Barrel Oak Aged is op dit moment mijn favoriet. In mijn vrije tijd doe ik het liefst niks of zit ik achter mijn game console.
Vergisting
Mark Ik ben Mark

Wanneer ik Carl en Sjoerd kan helpen tussen de flessen en de vaten heb ik het meest naar mijn zin. En als ik niet bij de brouwerij aan het helpen ben, dan help ik mee op het bedrijf van mijn vader. Mijn favoriete bier van de molen is Engels, maar thuis drink ik ook wel Grolsch.
Vaten
  Ik ben Sjarel

Ik ben het liefst daar waar de flessen worden afgevuld. Het echte sterke bier is niet echt iets voor mij. Daarom ben ik dol op De Molen Pilz, maar ook een gewoon pilsje vind ik lekker. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de stad en ik hou ook van computeren.
Afvuller
Ik ben Jeroen

Afvullen is veel werk en je moet ook goed je best doen, maar toch is het heel erg leuk. Vooral als we Winterbock afvullen want dat is zeker mijn favoriete bier. Naast Winterbock drink ik graag een lekker witbiertje. Als ik thuis ben kijk ik meestal tv of speel ik op mijn drumstel.
Afvuller
Ik ben Dylan

Het afvullen en etiketten plakken doen we met z'n allen en dat is echt het leukste. Mijn favoriete bier van de molen is Bloed, Zweet en Tranen. Ik hou ook van Duitse bieren, zoals Mönchshof en Urbanus. In mijn vrije tijd ga ik graag logeren bij mijn Vader en ik speel met de Nintendo of Wii. Behalve bij de Molen werk ik ook nog twee dagen bij Phila del Art.
Kees Ik ben Kees

Etiketten plakken is een werkje dat ik het liefst doe bij de brouwerij. Ik drink alleen bier zonder alcohol, maar dat is jammergenoeg nog niet gebrouwen door de Molen. Gelukkig ben ik dol op een lekker bakkie koffie en die kunnen ze goed maken. In mijn vrije tijd ga ik het liefst wandelen en biljarten. Heerlijk ontspannend.
Etiketteren
Edwin Ik ben Edwin

Als de flessen zijn afgevuld moeten er etiketten opgeplakt worden en dat vind ik het leukst om te doen. Dat is veel werk, misschien dat ik daarom Bloed Zweet en Tranen zo lekker vind. Maar ik drink ook graag een gewoon pilsje voor de dorst. Maar niet als ik ga stijldansen en dat doe ik heel erg graag.
Fles
Ik ben Martijn

Sommige bieren worden gedompeld in in hete was na het etiketteren. Dan doe je ze voorzichtig op zijn kop in een bak en draai je ze langzaam rond. Het geeft de fles gelijk een hele sjieke uitstraling. Erg fijn om mee bezig te zijn. De Hel en Verdoemenis wordt bijvoorbeeld in hete was gedompeld en dat vind ik het lekkerste bier. Maar ik ben ook gek op rosé bieren. Thuis speel ik graag met mijn computer en ik vind het ook leuk om toneel te spelen.
Dompelen
  Ik ben Rijk

Ik doe heel veel verschillende dingen en ik vind alles ook leuk eigenlijk. Zelfs in het magazijn. Vuur & Vlam is een bier dat heel bijzonder is en dat vind het lekkerst. Als ik thuis ben kijk ik vooral heel graag tv en soms met een gewoon pilsje.
Magazijn
Sjoerd Ik ben Sjoerd

Brouwen vind ik het leukst om te doen, maar ik ben ook veel bezig met de orders en het leveren van de bestellingen. In de brouwerij is het alsof je een beetje zweeft tussen Hemel & Aarde en daarom is dat waarschijnlijk ook mijn favoriete bier. Het is lastig om een bier te noemen van een andere brouwerij, maar Närke Stormaktsporter vind ik geweldig. Wat ik het liefst in mijn vrije tijd doe? Bier drinken!
Leveren
Michael Ik ben Michael

De Molen heeft ook een restaurant en daar werk ik het liefst. We brouwen geen bier in de keuken natuurlijk, maar gebruiken wel de Molen bieren in veel van onze gerechten. Lusten en Lasten vind ik het beste bier van onze brouwerij en ik drink ook wel 's een pilsje. Ik sport veel en dat doe ik op de atletiekbaan.
Restaurant
Dick Ik ben Dick

Elke vrijdag begeleid ik de medewerkers van Philadelphia. Ik ben gek op witbier in het algemeen en vooral Groene Hart bier van de Molen. In mijn vrije tijd hou ik er van om lekker te slapen.

Contact informatie Philadelphia.